Omega rasvhapped
Oomega-rasvhappeid nimetatakse ka asendamatuteks rasvhapeteks, kuna inimese organism ise neid sünteesida ei suuda. Seetõttu ongi oluline jälgida, et toit oleks mitmekesine ja sisaldaks piisavas koguses ka oomega-rasvhappeid.
Omega-3 rasvhapped mõjutavad inimorganismi tervikuna. Nad muudavad meie keha ja psüühikat, optimeerides rakkude toimet vajalike toitainete edastamisega. Omega-3 rasvhapped aitavad peatada kroonilist põletikku, pidurdada vananemise protsesse ning vältida dementsust. Tänapäeva tüüpiline lääne dieet sisaldab rohkem oomega-6 rasvhappeid kui oomega-3, mis tihti põhjustab nende kahe rasvhappe tasakaalustamatust. Oomega-6 ülekaalu on seostatud põletiku ja erinevate terviseprobleemidega. Tervislikuma vahekorra edendamiseks on soovitatav lisada oomega-3 rasvhapete allikaid, kas toidu või toidulisandite läbi.
Rasvhapete tasakaalu kehas on võimalik lihtsa vereanalüüsiga mõõta.
Näitan kõiki 3 tulemust